Видове циркулярни дискове, заточване

циркулярен диск вилаз

В зависимост от обработвания материал трябва да се подбере и видът на циркулярния трион. Най – често употребяваните в бита циркулярни дискове имат малко на брой едри зъби със споени твърдосплавни пластини и такива, които също имат малко на брой едри зъби, но нямат твърдосплавни пластини.

Прочети още: Видове циркулярни дискове, заточване

Ръчна електрическа пробивна бормашина

ръчна електрическа пробивна машина "Вилаз"

Една от основните работи в бита е пробиване на отвори в различни материали: дърво, метал, пластмаса, бетон, камък, зидария, стъкло и др. Ръчните пробивни машини се делят на три основни групи: 1.обикновени, 2.с ударно-въртящо действие, 3.с електронно регулиране честотата на въртене. Към тялото, в което е вграден задвижващият сериен колекторен двигател, е оформена ръкохватка с вграден прекъсвач за пускане и спиране на машината.

Прочети още: Ръчна електрическа пробивна бормашина

Резачка за храсти

резачка ел. OPT - ESC 405 1600W,  Вилаз Груп ООД, 119,98 лв.

Резачката за храсти е предназначена за механизиране на ръчния труд във вилното място или в двора. Резачката за храсти се използва за декоративното оформяне на огради от жив плет, декоративни храсти и др. под. Режещата машина за храсти се оформя в два конструктивни варианта. Единият е със задвижване със самостоятелен двигател, а при другия тя се задвижва от ръчната пробивна машина.

Прочети още: Резачка за храсти

Пробивни машини-класификация

Перфоратор OPT RH 800,  Вилаз Груп ООД, 119,99 лв.

Отворите се обработват предимно на пробивни, а понякога и на стругарски, фрезови и др.машини. С пробивните машини могат да се пробиват отвори в плътен материал, да се разширяват, зенкероват и райбероват пробити материали, да се нарязват резби с метчик, да се обработват пръстеновидни канали, да се изрязват кръгли детайли от листов материал и др. Пробивните машини могат да се разделят на три типа: 1.Вертикални(едновретенни и многовретенни); 2.Хоризонтални и дълбокопробивни; 3. Радиални. Вертикални едновретенни - биват настолни колонни.

Прочети още: Пробивни машини-класификация

Електрическо ренде

електрическо ренде

След завършване на работите по разкрояване на дървения материал с помощта на циркулярния или ножовия трион следва изправяне и изглаждане на срезовете, което се извършва с електрическо ренде. Върху корпуса са монтирани двете ръкохватки и приспособлението за приспособяване на пробивната машина. Посредством редукторния механизъм се привежда в действие барабанът, който е в тялото на рендето.

Прочети още: Електрическо ренде