1. Авто
 2. Баня
 3. Бои
 4. Домашни потреби
 5. Eл. уреди
 6. Градина
 7. Градински машини
 8. Инструменти
 9. Осветителни тела
 10. Мебели
 11. Машини
 12. Строителство
 13. Подови настилки
 14. Текстил

Видове циркулярни дискове, заточване

циркулярен диск вилаз

В зависимост от обработвания материал трябва да се подбере и видът на циркулярния трион. Най – често употребяваните в бита циркулярни дискове имат малко на брой едри зъби със споени твърдосплавни пластини и такива, които също имат малко на брой едри зъби, но нямат твърдосплавни пластини.

Прочети още: Видове циркулярни дискове, заточване

Ръчна електрическа пробивна бормашина

ръчна електрическа пробивна машина "Вилаз"

Една от основните работи в бита е пробиване на отвори в различни материали: дърво, метал, пластмаса, бетон, камък, зидария, стъкло и др. Ръчните пробивни машини се делят на три основни групи: 1.обикновени, 2.с ударно-въртящо действие, 3.с електронно регулиране честотата на въртене. Към тялото, в което е вграден задвижващият сериен колекторен двигател, е оформена ръкохватка с вграден прекъсвач за пускане и спиране на машината.

Прочети още: Ръчна електрическа пробивна бормашина

Резачка за храсти

резачка ел. OPT - ESC 405 1600W, Вилаз Груп ООД, 119,98 лв.

Резачката за храсти е предназначена за механизиране на ръчния труд във вилното място или в двора. Резачката за храсти се използва за декоративното оформяне на огради от жив плет, декоративни храсти и др. под. Режещата машина за храсти се оформя в два конструктивни варианта. Единият е със задвижване със самостоятелен двигател, а при другия тя се задвижва от ръчната пробивна машина.

Прочети още: Резачка за храсти

Пробивни машини-класификация

Перфоратор OPT RH 800, Вилаз Груп ООД, 119,99 лв.

Отворите се обработват предимно на пробивни, а понякога и на стругарски, фрезови и др.машини. С пробивните машини могат да се пробиват отвори в плътен материал, да се разширяват, зенкероват и райбероват пробити материали, да се нарязват резби с метчик, да се обработват пръстеновидни канали, да се изрязват кръгли детайли от листов материал и др. Пробивните машини могат да се разделят на три типа: 1.Вертикални(едновретенни и многовретенни); 2.Хоризонтални и дълбокопробивни; 3. Радиални. Вертикални едновретенни - биват настолни колонни.

Прочети още: Пробивни машини-класификация

Електрическо ренде

електрическо ренде

След завършване на работите по разкрояване на дървения материал с помощта на циркулярния или ножовия трион следва изправяне и изглаждане на срезовете, което се извършва с електрическо ренде. Върху корпуса са монтирани двете ръкохватки и приспособлението за приспособяване на пробивната машина. Посредством редукторния механизъм се привежда в действие барабанът, който е в тялото на рендето.

Прочети още: Електрическо ренде