Перфоратор с мощност 800 вата и аксесоари.

Перфоратор

За бързо проникване и пробиване ние разполагаме с  различни модели пробивни машини с които за отрицателно време можем да постигнем това което желаем. Перфораторите и къртачите се използват за пробиване на отвори и къртене предимно в бетон и други строителни материали. При тях решаваща роля е ударната енергия или пробиването на

отвори става с ударно действие, където върхът на свредлото разбива и натрошава на дребни частици материала посредством въртеливо движение свредлото ги изхвърля извън отвора.

 

При изключено въртеливо движение перфораторите се използват за къртене в строителната конструкция , те са комбинирани машини, работят със специални шила, свредла и длета.

Къртачите се използват само за къртене, при тях няма въртеливо движение при което се повишава енергията на единичния удар, това ги прави по-производителни при къртенето сравнение с перфораторите.

При перфораторите честотата на ударите е значително по-ниска, но с голяма енергия, в резултат на това производителността на пробиване при тях е по-голяма, работещият се уморява по-малко поради това, че върху машината се прилага минимален натиск.

Според диапазона перфораторите се делят на няколко класа, масата на машината в голяма степен определя основните технически параметри, мощност на електродвигателя, енергия на единичния удар и други. При ремонтните и монтажни дейности много често се използват перфораторите от лекия клас или комбинираните перфоратори, защото са леки, маневрени и позволяват работа в неудобно пространство.

При избора на перфоратор особено внимание трябва да се обърне на вибрациите, които машината предава на ръцете на работещия и неговата безопасност. Ние предлагаме голямо разнообразие от видове и модели на перфоратори и къртачи и предназначените за работа с тях инструменти- шила, длета, свредла и други.

За силно натоварени строителни конструкции мощни перфоратори в тегловите класове 6, 7, 8, 11 килограма. При ползване на перфоратора общата сумарна продължителност на работа в рамките на работния ден не бива да надхвърля определена стойност, за да се предпазим от появата на ,,мравучкане' в дланите. За бързо проникване и пробиване ние предлагаме перфоратор с мощност 800 вата със различни аксесоари към него.