Брадва с усилена фибродръжка за 9,98 лв , с тегло 600 грама

Брадва с усилена фибродръжка

Първоначалната брадва води началото си още преди хиляди години. Тя е представлявала кремък или друг заоблен камък, който се е използвал основно за лов, дране на кожи и цепене на дърва. Този тип камъни направени с режещи ръбове датират от периода на неолита 4000 г. пр. Н.Е. и приключват към 2000 г. пр. Н.Е. Много малко доказателства има за това, че брадвите са имали дръжка. В малкото случаи става въпрос за необработено дърво към което се е закрепял камъка. Поради липсата на машини, дървото бързо се отделяло от камъка и затова брадвите са били използвани за по-голямо удобство без дръжка.

Прочети още: Брадва с усилена фибродръжка за 9,98 лв , с тегло 600 грама

Брадва 1250 грама с дървена дръжка за 16,90 лв

Брадва 1250 грама

Брадвата е древно сечиво, което се използва от хилядолетия за оформяне, разделяне и рязане на дърва, за дърводобив, като оръжие и като древен церемониален и хералдически символ. Брадвата има много форми и специализирани приложения, но като цяло се състои от глава и дръжка. По време на каменната ера брадвата е била използвана без дръжка. По-късно през годините се появяват първите дървени дръжки, които служат за по-голямо удобство по време на лов или дървообработване.

Прочети още: Брадва 1250 грама с дървена дръжка за 16,90 лв

Берачка за плодове 3,99 лв

Берачка за плодове 3,99 лв

Брането на плодове е трудоемък процес, който изисква по-голям брой хора. Особено тогава, когато се обработват големи площи, които са предназначени за масово производство или зареждане на частни пазари. За осъществяването на по-бърз работен процес са нужни инструменти, които да спомагат за по-бързото бране. Тук се появяват берачките за плодове. Първите модели се появяват още в Средновековието, където във всеки дом на по-богат земевладелец има по няколко подобни уреда за бране на плодове. Те са представлявали голям дървен сап, към който е прикрепена бяла торба направена от план закрепена за метален обръч. Така работниците съумявали да увеличат дневната квота. След това плодовете са се разпределяли от други работници по съответните нужди.

Прочети още: Берачка за плодове 3,99 лв

Гребло за вар (чакла) за 6,48 лв

Гребло за вар (чакла) за 6,48 лв

Варта е калций-съдържащ неорганичен материал, в който преобладават карбонати, оксиди и хидроксиди. Строго погледнато, варта е калциев оксид или калциев хидроксид. Това е природен материал, който се бележи като CaO (калциев оксид). Тя се съдържа във варовикови ксенолити, които биват изхвърлени от вулканична дейност. Думата „вар” произхожда първоначално под формата на вид строителен разтвор и има смисъл за „залепване, прилепване”.

Прочети още: Гребло за вар (чакла) за 6,48 лв

Преса за плодове

Преса за плодове

Хипермаркет "Вилаз" предлага на вашето внимание преса за плодове на промоция. В края на лятото и през ранната есен, когато природата изобилства от плодове, бихте могли да се сдобиете с такъв уред на промоционална цена, за да свършите работа - да намачкате желаните плодове, например сливи, кайсии, грозде и други, за да приготвите от тях желаните сладка, нектари и всякакви разнообразни плодови произведения.

Прочети още: Преса за плодове