Уред за правене на сандвичи

Уред за правене на сандвичи

В днешните времена, когато всеки бърза за нещо или за някъде, минималното време за приготвяне на храна е много важно. А какво може да се приготви по-бързо освен вкусен и засищащ сандвич? Това е съвсем лесно с уреда за приготвяне на сандвичи – истинско революционно приспособление в съвременното ни забързано ежедневие.

Прочети още: Уред за правене на сандвичи

Как да шпакловаме с гипс сатен?

Гипс сатен

Преди да започнете с шпакловането на каквото и да било се уверете, че имате всички познания за това начинание. Съвети от пишман майстори и приятели не са достатъчни. Запознайте се предварително в интернет или потърсете съвет от специалистите в магазините, където се продава гипс сатен.

Прочети още: Как да шпакловаме с гипс сатен?

Апарат за кръвно налягане   

Апарат за кръвно налягане   

Апаратът за измерване на кръвно налягане представлява съвременно устройство, което помага на всеки бързо и лесно да премери кръвното си, дори и в домашни условия. Апаратите за кръвно налягане се разделят основно на механични и електронни. Разликата между тези устройства се заключава в принципа на получаване на информацията за налягането.

Прочети още: Апарат за кръвно налягане   

Какво представлява белия латекс и за какво се използва?

бял латекс

Латексът е стабилна дисперсия (емулсия) на полимерни микрочастици във водна среда. Синтетичните латекси могат да бъдат направени чрез полимеризация на мономер, като например стирен, който е емулгиран с повърхностно активни вещества. Латексът се среща в природата под формата на млечна течност, открита в 10% от всички цъфтящи растения (покритосеменни). Състои се от протеини, алкалоиди, нишесте, захари, масла, танини, смоли, и всичко това коагулира на излагане на въздух. Това най-често се случва след тъканно увреждане. В повечето растения, латексът е бял, но някои от тях имат жълт, оранжев или червен цвят. От 17-ти век, латексът се използва като термин за течно вещество намиращо се в растенията. То служи главно като защита срещу тревопасните насекоми. Латексът не не трябва да се бърка с растителен сок, той е отделно вещество със съвсем различни функции. Латексът е един вид вулканизирана гума, от която се произвеждат дрехи, ръкавици и презервативи. Основен проблем при латекса е, това че много хора са алергични към него. 

Прочети още: Какво представлява белия латекс и за какво се използва?

Седалка-масажор – 12,90 лв

Седалка-масажор – 12,90 лв

Лечебната сила на масажа е известна на хората от много векове. Той има отпускащ ефект и зарежда тялото с енергия, като освен това ни помага да се борим с множество заболявания. Редовните посещения при масажист обаче предполагат влагането на много финансови средства и време, а това не всеки може да си позволи. Развитието на технологиите в XXI-ви век издигна масажа на съвсем ново ниво, като замени ръцете на масажиста с всевъзможни устройства.

Прочети още: Седалка-масажор – 12,90 лв